Weddingplannen

Onlangs werd ik benaderd door ThePerfectWedding om tips aan te leveren welke aankomende bruidsparen écht niet mogen missen. Omdat in het artikel dat daaruit voort kwam de belangrijkste tip werd vermeld, blijven er nog een paar ook zeker niet onbelangrijke tips over. En omdat jullie als aankomend bruidspaar deze niet mogen missen, hierbij alsnog:

– Plan meerdere momenten in waarin jullie even met z’n tweetjes zijn. Jullie bruiloft vliegt voorbij en voordat je er erg in hebt sta je iedereen enthousiast gedag te zwaaien. Door korte momenten in te plannen kunnen jullie bewust van jullie bruiloft genieten. Trek jezelf bijvoorbeeld vlak vóór de ceremonie 5 minuten terug en hou elkaar even goed vast. Realiseer wat jullie gaan doen en hoe bijzonder dit is!

– Daarop doorpakkend, ga na het diner nog even met de fotograaf op stap. Wederom om tot rust te komen maar vooral omdat het licht ‘s avonds nog zo veel mooier is! Zoek een mooi plekje uit waar je de ondergaande zon kan zien en geniet lekker van elkaar. Als jullie een goede fotograaf hebben dan hoeven jullie niet te poseren voor fantastisch mooie foto’s, maar komen die vanzelf doordat jullie enorm verliefd op elkaar zijn!

– Over die fotograaf gesproken, bespaar hier ALS-JE-BLIEFT niet op! De dag vliegt voorbij, maar die foto’s blijven bestaan. Het is zo fijn foto’s te hebben waar jullie met heel veel plezier naar kijken en waar jullie enorm trots op zijn! Zorg er dus voor dat jullie de fotograaf kiezen die jullie het fijnst en het best lijkt ook al is die misschien wat duurder. Ik kan jullie beloven: no regrets!

– Huur een fantastische videograaf in (niet Oom Henk met z’n Handycam omdat ‘ie het graag doet voor een kratje bier). Je beleeft je bruiloft echt in een waas en het is zo zonde als je daardoor het ja-woord niet eens meer kan herinneren (uit eigen ervaring gesproken). Doordat je dit later op bewegend beeld terug kan kijken komen al die herinneringen weer terug. Heel kostbaar!

– Ga niet direct na je trouwdag op huwelijksreis. Geloof me, je wil in alle rust even bijkomen, nakletsen en nagenieten met jullie familie en vrienden en op je gemak de cadeaus en kaarten bekijken. Plan er 2 of 3 dagen tussen, dan ga je veel relaxter op pad!

En dan de laatste: Plan jullie bruiloft zoals jullie het willen. Het is logisch dat je moeder graag de buurvrouw uitgenodigd wil hebben omdat ze zo benieuwd is hoe jullie eruit zien, maar als jullie die buurvrouw amper spreken is het echt zonde. Je kan haar beter achteraf een leuk kaartje met een trouwfoto sturen. Nodig alleen de mensen uit die jullie, bijvoorbeeld, ook op een verjaardag uit zouden nodigen. Je kan het beter klein houden waardoor je met iedereen een praatje kan maken dan dat je alleen maar gasten begroet en afscheid van ze neemt. Veel relaxter. En voel je niet schuldig als je iemand teleur stelt omdat ze geen uitnodiging krijgen of omdat je hun idee niet uitvoert. Jullie gaan trouwen dus jullie moeten tevreden zijn, dat is het belangrijkst! 

Liefs Ingeborg

Klik hier voor meer over Ingeborg van Ohlala Weddings