Super Wedding...

Natuurlijk wil je graag een super wedding maar moet je dan ook aan de super foods??

Laat ik je gerust stellen, als de basis van je voedingspatroon uit voldoende verse groente, fruit, granen, vocht, vis en/of vlees bestaat heb je de super foods helemaal niet nodig. Sterker nog, je plast de overige vitamines en mineralen die juist in de super Foods zitten en wat je lichaam niet meer opneemt, gewoon weer uit. Dat is toch jammer omdat een handje gojibessen of een lepeltje chiazaad toch heel wat geld kost.

Nu hoor ik je denken, maar wat kan ik dan wel doen zodat ik op en top op mijn bruiloft kan verschijnen??

Stap 1 Drink voldoende water
1,5 tot 2 liter water per dag zorgt ervoor dat de verkeerde stoffen uit je lichaam worden gespoeld. Dat zul je ook terug zien in je huid. Je gaat meer stralen.

Stap 2 Eet elke dag groente en fruit
Eet elke dag minimaal 2 stuks fruit en minimaal 200 gram groente. Op die manier krijg je voldoende vezels, vitamines en mineralen binnen die je lichaam nodig heeft om gezond te functioneren.

Stap 3 Neem granen en volkoren producten
Het voordeel van granen en volkoren producten is dat ze vezels bevatten. Vezels dragen bij aan een vol gevoel en zorgen voor een goede stoelgang. Volkoren pasta, zilvervlies rijst, peulvruchten, havermout en roggebrood zijn goede voorbeelden.

Stap 4 Eet voldoende vis
De aanbeveling luid 2x per week vis, waarvan 1x een vette vis soort zoals zalm, haring of makreel.
Vis bevat veel vitamines, mineralen en goede vetten. Alles wat een lichaam nodig heeft om gezond te functioneren.

Stap 5 Eet regelmatig
Zorg dat je elke dag 3 hoofdmaaltijden en 3 kleine tussendoortjes neemt. Op die manier blijft je innerlijke motor draaien en blijft je spijsvertering op gang. Een auto rijdt tenslotte ook niet zonder benzine. De 3 kleine tussendoortjes kunnen bijvoorbeeld fruit of snackgroente zijn.

Stap 6 Ga elke dag minimaal 30 minuten naar buiten
Vanuit het zonlicht neemt onze huid vitamine D op, wat weer zorgt voor een nóg stralender huid. En de zon voorziet je gelijk voor een mooie zonnige gloed.

Voor de rest gewoon enorm genieten van de voorbereiding naar de mooiste dag van je leven.  En als je graag nog hulp en advies wilt voor een gezond eetpatroon kan ik je altijd helpen!

Liefs Maaike Foodcoaching