Rietbergh Trouwpakken Vertelt!

In ons terugkerend thema vertelt deze keer Daphne van www.rietbergh.com wat haar inspireert en wat het werken aan hét pak nou zo bijzonder maakt.

Wat maakt trouwen voor jou bijzonder?
Trouwen heeft iets magisch, in een wereld waar alles snel gaat is het bijzonder om te zien dat het op een trouwdag net lijkt alsof de wereld even stilstaat en je alleen maar bezig hoeft te zijn met waar het in het leven echt om draait, namelijk de liefde.

Wanneer heb je besloten dat je graag een bijdrage levert aan iemands trouwdag?
10 Jaar geleden hebben mijn broer en ik besloten dat we met onze droom wilde beginnen, het starten van een kledingmerk met als eerste focus maatpakken. Toen wij daarmee startten was mijn broer 21 en ik was op dat moment zelf 18 jaar oud. In het begin waren wij vooral bezig met de zakelijke markt. Na ongeveer 5 jaar kwamen wij op een leeftijd dat er steeds meer vrienden om ons heen gingen trouwen. Dat was het moment dat wij besefte dat het heel bijzonder zou zijn als wij op een huwelijksdag de bruidegom zouden mogen kleden.

Heb je een tip(s) voor aanstaande bruidsparen?
Zorg ervoor dat jullie dag ook echt is zoals jullie zijn. Het is handig om met een thema of een themakleur te werken en dan hoeft er nog geen dress code op de trouwkaart te staan maar wij merken dat als een bruidspaar van te voren een stijl heeft bepaalt zoals; romantisch klassiek, bohemian, great gatsby etc. dat dit het heel veel makkelijker maakt om alle vragen die bij het organiseren van een bruiloft komen kijken, te beantwoorden en te zorgen dat het uiteindelijk allemaal één geheel wordt.

En een belangrijke tip, ga 3 - 6 maanden voor de bruiloft je trouwpak regelen, het op maat laten maken van een trouwpak kost (als het in Europa wordt geproduceerd) 4-5 weken. Het is prettig om het trouwpak 4 weken voor de bruiloft in je kast te hebben hangen en dan kan je het trouwpak 2 weken van te voren nog even aan proberen om er zeker van te zijn dat alles nog goed zit.

Een laatste tip, wij krijgen vaak een staaltje van de jurk te zien en meestal is dit een ivoor kleurig zijde lapje van 5cm bij 5cm. Natuurlijk is dit handig om te zien maar omdat wij het gehele plaatje van de jurk dan niet zien kunnen wij niet bepalen wat voor stijl de jurk heeft en is het voor ons lastig om het trouwpak af te stemmen op de stijl van de jurk. Dus daarom vragen wij altijd om een foto van de jurk en dragen daarbij de zorg dat de bruidegom de bruidsjurk niet ziet.

Wat is jouw stijl?
Ik heb geen voorkeur voor 1 bepaalde stijl, ik ben een vrouw dus wat ik vandaag bedenk kan morgen weer anders zijn. Ik hou vooral van een ongedwongen sfeer op een bruiloft en pas mij aan op de omgeving. Bij een bruiloft in een kasteel vind ik het mooi om de bruidegom in een romantisch klassieke stijl te kleden, is de bruiloft in een wijngaard dan gebruik ik graag wat ruwere stoffen om zo de natuurlijke sfeer te benadrukken, trouwt iemand op het strand dan is een pantalon gilet en maatshirt met opgerolde mouwen iets wat ik mooi vind en hoe mooi is het als je op een landgoed in een mooie smoking gaat trouwen.

Wat vindt je het mooiste aan je vak?
Ik besef me steeds vaker wat een dankbaar vak ik mag uitoefenen. Er zijn heel veel mooie kanten aan dit vak maar hetgeen wat mij het meeste aanspreekt is de persoonlijke connectie die je vaak niet alleen met de bruidegom maar ook met zijn familie en/of vrienden maakt. Soms voelt het net alsof je elkaar al jaren kent en leef je helemaal mee met iemand naar een van de mooiste dagen van zijn leven.

Wat is jouw passie/motto?
Ik vind het geweldig als ik met het laten maken van een trouw/maatpak op maat ervoor kan zorgen dat iemand zich op en top lekker voelt en daardoor zelf maar ook de personen om hem heen gaan stralen.

Wat was de meest bijzondere bruiloft die je mee hebt gemaakt?
Er zijn heel veel mooie bruiloften die ik vanaf de zijlijn mee heb mogen krijgen en ook zelf mee heb mogen maken. En stuk voor stuk waren ze op hun eigen manier bijzonder. Als ik dan de meest bijzondere bruiloft die ik heb meegemaakt zou moeten kiezen dan kies ik natuurlijk voor de bruiloft waarbij ik zelf “Ja” mocht zeggen tegen de liefde van mijn leven.