Only for Men!

EEN BLOG VOOR (ONGETROUWDE) MANNEN - door Ingeborg Ohlala Weddings

Omdat 31% van mijn likes op Facebook afkomstig is van het mannelijk geslacht schrijf ik nu een blog speciaal gericht aan ‘mijn’ mannen. Aan mijn ongetrouwde mannen, om even wat specifieker te zijn.

Natuurlijk mag je ook doorlezen als je een vrouw bent, misschien kom je nog wel op ideeën of kan je deze blog heel toevallig open laten staan op de i-pad als je vriend hem mee neemt naar de wc.

Maar goed, mannen opgelet dus: Nu Valentijnsdag er net op zit kunnen er wat verwachtingen zijn ontstaan bij je vriendin. Misschien duwt ze je al wat vaker in de richting van de juwelier, om vervolgens met haar allerliefste stem en grootste ogen te zeggen dat ze die ring met die diamant wel heeeeel erg mooi vindt. Of misschien zit ze steeds vaker naar 'Say yes to the dress' te kijken en alle jurken hardop een cijfer te geven.

Waar duiden deze symptonen op? Juist ja: Ze wil ten huwelijk gevraagd worden.

Als je bij het lezen van die woorden spontane hyperventilatiebuien en vluchtneigingen krijgt is het verstandig om een keer het gesprek met mij aan te gaan, maar lees dan voorlopig even niet verder. Lees je dit nu nog steeds dan zitten we goed. Je bent nog niet weggerend en je hebt deze website nog niet weggeklikt om 9gag te gaan kijken. Goed bezig!

Laten we dan bij het begin beginnen. Wat ga je als eerste doen als je je vriendin ten huwelijk wil vragen?

1. De zoektocht naar DE ring. Hoogstwaarschijnlijk heeft je vriendin je al wel eens wat hints gegeven over hoe de ring er uit moet komen te zien. Wil ze een ring met één diamant op een kroontje, moet ‘ie helemaal glad zijn of misschien wil ze juist wel een bijzondere vintage ring? In het laatste geval, neem eens een kijkje op Etsy. Probeer een ring die ze nu wel eens om heeft stiekem mee te nemen naar de juwelier om de maat te bepalen. Mocht dat niet lukken dan krijg je van de juwelier een tijdelijke ring mee, zodat jullie na het aanzoek terug kunnen komen om de ring aan te passen.

2. Ga toch maar even langs haar vader. Ook al is het misschien ouderwets, je vriendin én haar ouders zullen het zeker waarderen als je voor het aanzoek langs haar vader gaat om in ieder geval te laten weten dat je zijn kleine meisje ten huwelijk gaat vragen. Neem een lekker flesje wijn of een mooie sigaar mee, en paps is ook blij met jou als toekomstige schoonzoon.

3. Let the planning begin! Je kan je aanzoek zo klein of zo groot maken als je zelf wil. Het is wel belangrijk dat je goed weet wat je vriendin het liefst heeft. Staat ze niet zo graag in de belangstelling? Plan dan geen aanzoek midden op De Dam of op Times Square, maar hou het voor jullie tweetjes. Zorg ervoor dat je aanzoek persoonlijk is en dat je een lief verhaaltje voor haar klaar hebt. Een idee: Doen jullie vaak wat met jullie vrienden of familie? Geef dan een feestje en maak tijdens het feest een groepsfoto. Je vriendin staat vooraan en de rest houdt bordjes omhoog met daarop de grote vraag. 

4. JA! Gedraag je op de dag van het aanzoek zo normaal mogelijk. Ik heb een keer gehoord van een vrouw die dacht dat haar vriend het uit ging maken want hij deed al een paar weken zo vreemd. Zij helemaal in de stress, blijkt dat hij haar die dag juist ten huwelijk ging vragen! Normaal doen dus.
Zorg ervoor dat alles geregeld is, dat je de ring bij je hebt en dat iedereen die eventueel meewerkt op de juiste plek is. Ook niet onbelangrijk: Regel iemand die het aanzoek vastlegt op camera. Superleuk om terug te kijken!

Veel plezier! 

Mocht je nou trouwens een man zijn die zijn vriend ten huwelijk gaat vragen, bij Tiffany&Co. hebben ze een supermooie collectie mannenringen.