nieuw & hip: letterpress kaarten

Als ontwerper moet (én wil!) je natuurlijk altijd mee met de nieuwe trends, mooie nieuwe kleurencombi's en leuke technieken. Maar sommige trends omarm je net iets steviger dan anderen. Het hele klassieke, met alle bijbehorende regeltjes of het supermoderne strakke zonder versieringen laat ik graag aan mij voorbij gaan. Mijn liefde voor frutseltjes en knutselen is hiervoor véél te groot!

Eén van de leukste nieuwe trends is, volgens mij, letterpress. Een techniek waarbij, met vrij veel kracht, het drukwerk van jullie trouwkaart ín het papier wordt gedrukt. Hiervoor wordt prachtig, heel dik, katoenpapier gebruikt. Dit is lekker zacht, zodat de tekst en eventuele tekeningetjes goed in het papier geperst kunnen worden en dan ook nog leesbaar blijven.
Ik vind het heel tof om deze kaarten zelf te tekenen, omdat het handgetekende zo mooi combineert met het ambacht van deze techniek. Hiervoor zit ik dus heerlijk achter mijn bureau en uiteindelijk zet ik al deze kleine schetsjes samen in een bestand voor de drukker.

Zo’n kaart vraagt om een toffe inlegger, helemaal in het formaat dat je op de foto ziet. Deze knoop je aan je kaart met zo’n lief bakkerstouwtje en als je dan helemaal uit je dak wilt gaan knoop je daar ook nog een leuk versierinkje bij in. Een nepbloemetje of een vlaggetje, maar net wat bij je past. Kortom, om het feest al zo vroeg mogelijk te laten beginnen maak je ook van je uitnodiging een extra bijzonder pakketje. En dan natuurlijk wel op zo’n manier dat het helemaal bij jullie past, want dat is het allerbelangrijkste!