Mijn Paasbloemen!

Top 5 Paasbloemen

Het is bijna Pasen, maar dit jaar is anders dan anders.
Ik heb eigenlijk niks met Pasen en toch heb ik er stiekem zin in. De winkel is naast wat eieren en paasstukjes ook niet extra aangekleed. Wel heb ik natuurlijk mijn pareltjes aan paasbloemetjes paraat staan. Dit is niet het bosje narcissen zoals u misschien verwacht, maar bloemen die extra aandacht horen te krijgen.

Ik heb een top 5 samengesteld:

1. De Kievietsbloem (Fritillaria Meleagris)
Een heel bijzonder bloemetje die in Nederland bijna niet meer in het wild voorkomt. Hij groeit graag langs de oevers of in een moeras. Het bijzondere aan deze bloem is dat het een patroon op de blaadjes heeft. Het is paarse bloem (soms wit) met geblokte bloemblaadjes.

2. Narcis ‘Bell Song’
Iedereen kent natuurlijk de narcis maar deze verdient een spotlight. Erg sterk op de vaas dus extra lang genieten!

3. De Salomonszegel (Polygonatum Odoratum)
Deze bloem is alleen al geweldig omdat ie niet rechtop staat maar in een boogje naar de zijkant. Het prachtige, frisgroene blad en de witte kleine belletjes maken het een plaatje.
Leuke weetjes over de salomonszegel:
– Hij niet alleen mooi op de vaas is maar ook in de tuin prachtig bloeit. Na de bloei komen er zwarte bessen aan die de vogels erg lekker vinden maar voor ons mensen giftig zijn.
– De wortel van de plant wordt gebruikt als medicijn tegen couperose.

4. Viburnum of Sneeuwbal
De Viburnum is nu al verkrijgbaar maar is eigenlijk een zomerse bloem. Dit zie je ook terug in boeketten. Zodra de Viburnum erbij in zit is het boeket pas af. Veel mensen denken dat het niet zo’n sterke bloem is, omdat ie zo snel hangt. Maar dit is juist zo mooi aan deze bloem. Door de enorme hoeveelheid kleine bloemen op 1 steeltje wordt ie te zwaar en gaat ie een beetje hangen, prachtig!

5. Calendula of Goudsbloem
Een gele ‘paas afsluiting’! Calendula zegt je misschien wel iets, het is een zeer bijzonder bloemetje die ook geweldig is in boeketten. Ze zijn er in het oranje (wilde kleur) en geel. Van dit geneeskrachtige bloemetje worden zalven gemaakt voor het verzorgen van de huid. Heb je een geïrriteerde of droge huid, smeer calendula zalf. Geniet van de bloem met Pasen of de maanden daarna, want ook deze bloem bloeit tot in de zomer.

Ik wens iedereen een hele fijne Pasen toe!

Maddy - www.monfleuri.nl