Koffietijd

TAART! Ja taart, ik geloof dat het echt mijn lievelingseten is. Geen superfoods, granola, chiazaad voor mij, maar gewoon eerlijk gemaakte taart van roomboter, eieren, suiker en bloem. De ene keer iets met een nootje, de volgende keer met seizoensfruit, ja dat dan weer wel. Of een briljante chocoladetaart met het liefste een passievruchtenganache. Mjammie. Knapperige bodems, een goede moistige cake, o ik kan er pagina's van vol schrijven.
Ik denk dat ik die liefde voor zoetigheid bij mijn ouders kan parkeren. Elke vrijdag draaiden we zelf deeg en bakten zaterdag een heerlijke taart, eigenlijk voor zondag, maar hij moest natuurlijk worden voorgeproefd op zaterdagmiddag. En voor de afwisseling haalden we gebakjes bij de banketbakker. De ene bakker was het beste in hazelnoottaart en voor de beste oranjekoek liepen we een straat om, op naar de andere bakker in de stad.
Als driejarige ben ik nog een pluk haar verloren in de mixer, toen ik net iets te dicht met m'n neus op de beslagkom zat. En bij de oven was ik niet weg te slaan, het was zo'n fijn warm plekje op de grond. Het liefste bleef ik een uur wachten tot mijn baksel gaar was.
Toen ik op Facebook de oproep zag voor een bakexpert voor Koffietijd, wist ik het: dat wil ik! Toen ik na een bakbarcatering op de studio kwam, dook ik achter mijn computer en schreef ik mijn motivatie. Na vele rondes, boterkoeken en screenings, kwam het verlossend woord: ik was 1 van de drie bakexperts geworden! Dus nu stap ik eens in de drie weken, veel te vroeg in de auto met mijn taart en bakspulletjes. Mijn hoogtepunt van de week!