Keurslijf Bruidsmode

Wij stellen graag onze partners aan jullie voor! Hierbij de leuke en lieve Leonieke van Keurslijf Bruidsmode waar wij mee hebben gewerkt tijdens de bruiloft van Reina & Maarten in de zomer van 2014. Leonieke maakt mooie jurken op maat, vaak een retro of bohemian tintje. Wij zijn heel blij dat we Keurslijfmode aan jullie mogen presenteren en aanbevelen!

Hoi! Mijn naam is Leonieke, modeontwerpster en eigenaresse van Keurslijf Bruidsmode. Vorig jaar bezocht ik voor het eerst het Trouwlala Event in de prachtige stadsvilla Sonsbeek. Ik was erg onder de indruk van de frisheid en originaliteit van Trouwlala. Het Trouwlala team laat zien dat trouwen helemaal niet truttig hoeft te zijn. Dit jaar mag ik er met mijn trouwjurken ook bij zijn en daar zie ik erg naar uit!

In 2008 maakte ik mijn eerste trouwjurk voor Aafke. Aafke wilde absoluut geen traditionele, witte japon. Ze wilde graag iets retro's, maar ook iets origineels. Het belangrijkste, deze jurk moest een echte 'Aafke' jurk worden. Pittig, vrolijk maar ook lief en meisjesachtig. Het werd een jurk waar ik nog altijd trots op ben. Een stoere jurk met harde lijnen en een verrassende, okergele rok. Een swingende petticoat en een lieflijk, rond kraagje.

Nu, ruim zes jaar later, heb ik vele jurken mogen maken. Vaak heel retro, steeds meer bohemien, maar vooral heel persoonlijk. Iedere bruid is anders, lang, kort, maatje 36 tot maatje meer, stoer en lief tegelijk. Wat de bruiden overeenkomstig hebben is dat zij anders dan anders willen. Geen jurk uit een dozijn, maar eentje die persoonlijk is en het allermooiste uit jezelf naar boven haalt.

De totstandkoming van een Keurslijf trouwjurk begint bij een eerste ontmoeting in een romantische stoffenwinkel in Utrecht. Samen, soms met familie en vrienden, fantaseren we over de jurk, maar bespreken we ook het karakter van de bruid. Daarna maak ik vrijblijvend twee ontwerpen waaruit de bruid kan kiezen. Een spannend moment altijd, voor haar, maar ook voor mij. Moeder en vriendinnen wachten gespannen af. Daarna volgen de passessies in katoen en later in de gekozen stoffen. Iedere trouwjurk van Keurslijf is uniek. Niet alleen het ontwerp is origineel, maar ook is de jurk volledig op maat gemaakt. Een jurk passend bij jou en jouw lijf. Een jurk is pas af wanneer de bruid dansend voor de spiegel staat!

portret foto credits: Froukje van der Zanden