De zomer voorbij en gestresste moeders

Ondanks het druilerige weer en de aflopende zomer heb ik het afgelopen weekend drie fantastische bruiden mogen voorzien van hun bruidsmake-up en bruidskapsels.  

Op zich vind ik dit al een feestje om te doen, maar wat mijn werk afgelopen weekend extra leuk heeft gemaakt, was dat alledrie de bruiden totaal verschillende types waren. Als bruid-stylist vind ik het een enorme uitdaging om elk type persoonlijkheid de meest passende styling aan te meten.

Op mooie trouwlocaties of gewoon bij de mensen thuis, is het geweldig om elke keer weer dat ene steentje te bij te kunnen dragen om voor iemand die ene onvergetelijke dag mogelijk te maken. Vaak wel in de hectiek die een trouwdag met zich meebrengt…

Het is altijd weer flink aanpoten om iedereen op tijd klaar te krijgen, voordat de bruidegom zijn aanstaande voor het eerst mag aanschouwen voor die grote dag. Omdat het begin van de trouwdag vaak hectisch en stressvol dreigt te verlopen, probeer ik de bruid ook op dit moment optimaal te laten genieten en een bepaalde rust mee te geven voor de rest van de dag. Wat mij daarbij vaak is opgevallen, is dat de moeder vaak veel onrustiger en gestresst is dan de bruid zelf, en dat moeders invloed hebben op hun kroost is zeker ;-) Of dat nou komt omdat de dochter die dag officieel haar eigen nestje gaat bouwen of omdat moeder gewend is om de controle te hebben…. dat weet ik niet, maar ik denk een combinatie van beiden.

Dus als je een lief moedertje hebt die stiekem een “control freak”  is, mijn tip; begin je dag met een moment van rust. Nodig je moeder pas uit op het moment dat je de jurk aan gaat trekken. Daar kan zij prima mee helpen en zo hebben jullie samen een mooi moment om te delen, dat ene moment dat JIJ er klaar voor bent!