Bohemian

Sinds het huwelijk van Kate Moss (foto 1; ©Mario Testino) in 2011 is de bohemian stijl geliefd in de bruidsmode. Ik heb de trouwjurk van Moss, ontworpen door John Galliano, kunnen zien in het Victoria & Albert museum in Londen. Wat een schitterende jurk! Een romantische japon van tere stoffen. Heel fragiel en engelachtig, alsof Moss er zo in kan glijden en weg kan vliegen, ware het niet dat er duizenden kraaltjes in de zoom zijn verwerkt. Alleen dat al kostte de coupeuses 700 uur werk!

Een bohemian bruid is romantisch, kwetsbaar, lief. Oorspronkelijk is een bohémien een zigeuner. De Engelse schilder Dante Gabriel Rosetti schilderde zigeunerinnen. Kijk naar zijn schilderijen en je begrijpt waar de inspiratie voor de bruiloft van Kate Moss vandaan komt. Dromerig en dicht bij de natuur. Ook de hippiebeweging in de jaren zeventig is enigszins verwant aan de bohemian mode. Daarom is bohemian anno nu meer dan alleen romantisch. Het kan ook seventies en vrolijk zijn of gipsy-achtig ruig met cowboyboots.

In 2012 maakte ik mijn eerste lange, kanten boho japon voor Viola (foto 2; ©Froukje van der Zanden). Een romantische trouwjurk passend bij de zachte persoonlijkheid van de bruid. Viola trouwde in het bos, midden in de natuur, als een model van Rosetti (foto 3; Dante Rossetti 'A Sea Spell' 1877). Ik maak nu steeds meer bohemian bruidsjurken. Soms boho chique of juist stoer met grof kant en boots. Het trouwkleed van Sofie was versierd met lintjes, veertjes en muntjes, als een dromenvanger.

Ook verliefd op de boho stijl? Hou dit blog in de gaten voor meer inspiratie voor een boho bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de tenten van Tentaround wanneer je wil trouwen op een romantische plek in het bos. Kijk voor voorbeelden van boho bruidsjaponnen op mijn website, www.keurslijf.nl. Binnenkort schrijf ik over de blote buik. Het kan en mag weer, ook in de bruidsmode!

Liefs, Leonieke

Keurslijf Bruidsmode