BESTE TROUWFILM 2018!!

Onze eigen videograaf Jan Persoon is genomineerd voor de award BESTE TROUWFILM 2018!!
De Bruidsfoto & Film Awards worden ieder jaar georganiseerd door het blad Bruid & Bruidegom. En dit jaar is onze Jan dus als één van de vijf trotse genomineerden. Hij is genomineerd met een korte teaser van een prachtige bruiloft in Zuid-Limburg. Check de film hieronder!

Dit is wat Jan zegt over de film:
Ik probeer in mijn films altijd het verhaal van het bruidspaar en van hun dag te vatten. Een populaire term is 'story teller'. Ik zou mezelf eerder een story re-teller willen noemen. Het bruidspaar en de gasten vertellen mij namelijk een verhaal. In die zin zijn zij de story tellers. Ik vertaal het alleen maar naar een film. Het verhaal van deze bruiloft is samen geloven, samen vieren, samen liefhebben. Voor de film was het voor mij heel belangrijk om de grootsheid van de viering en het samenzijn van al deze lieve mensen te verbeelden.

Ik kon tot deze film komen omdat heel veel elementen samen vielen. Allereerst een fantastisch bruidspaar. Mooi, lief en super open. Zuid-Limburg als locatie. Een prachtige kerk waar de huwelijksviering plaatsvond. Niet onbelangrijk: Ik kreeg van de pastoor (binnen de mogelijkheden van de viering) alle ruimte om mijn werk te doen. Daar ben ik de beste man nog altijd heel dankbaar voor, want door deze vrijheid kon ik de grootsheid van de kerk en de viering in beeld brengen. Na de kerkviering zette de dag zich voort op kasteel Wittem waar een grote receptie en een middagfeest werd gehouden. De sfeer en feeststemming op het middagfeest was ongekend. Ik had dit vooraf niet verwacht maar de gasten gingen volledig los. Dan kan je als videograaf maar één ding doen: Meefeesten met onopvallend de camera in je hand.

Een paar dagen na de bruiloft heb ik deze teaser gemonteerd, omdat ik mij opeens realiseerde dat ik het verhaal van de dag in 90 seconde kon samenvatten met een aantal sterke shots en tekst. Mijn favoriete shot is het openingsshot, omdat daarin eigenlijk zowel de spanning als de grootsheid van de viering ligt besloten. De versnelling in de muziek en daarmee de overgang naar de feestbeelden maken de transitie die de liefde en vreugde op die dag weergeven.

De website van Jan: www.janpersoon.com